V Latkovi vasi nastaja hiša Aedes ludens

Spomladi smo začeli z gradnjo hiše Aedes Ludens, ki nastaja v strnjenem hišnem predelu Latkove vasi. Hiša z vrtom je zasnovana v dveh nadstropjih, pestrijo pa jo okrogla okna, ki ustvarjajo pridih igrivosti in sporščenosti.

Gradimo pasivno hišo Borov dom

V Braslovčah nastaja po arhitekturnih načrtih Logičnih hiš enodružinska pasivna hiša zanimivih oblik. Hiša, ki je grajena iz Ytong materiala, ima dnevno-bivalne prostore s kopalnico in večnamenskim prostorom, v zgornjem nadstropju pa sobe za spanje z večjo kopalnico. Vse sobe imajo izhod na teraso oziroma vrt, ob katerem je tudi uta za "tehnične" pripomočke.

Iščemo sodelavca

Si absolvent/ka Fakultete za arhitekturo ter bi želel/a sodelovati pri izrisu arhitekturnih načrtov in ostalih arhitekturnih delih? Smo inovativni ustvarjalci objektov, v družbi katerih ti zagotovo ne bo dolgčas! 

Na dnevu odprtih vrat pasivne hiše PUVA več kot 200 obiskovalcev

Hišo PUVA je konec tedna obiskalo več kot 200 obiskovalcev. Pridobili so brezplačne strokovne informacije o načrtovanju pasivne hiše, postavitvi konstrukcije, izolaciji, prezračevanju in ogrevanju. V ponedeljek, 11. 11. 2013 so hišo obiskali dijaki Srednje šole za gradbeništvo in varovanje okolja v Celju, ki so tako utrdili teoretično znanje.

Dnevi pasivnih hiš - odprta vrata gradnje naše hiše PUVA

V sklopu Dnevov pasivnih hiš, ki jih krovno organizirajo Fakulteta za arhitekturo, Konzorcij pasivna hiša in Eko sklad j.s.,  svoja vrata odpira tudi pasivna hiša PUVA, ki je zaradi razgibanih in domiselnih oblik edinstvena tovrstna arhitektura in gradnja v Sloveniji. Dogodek bo potekal 8.11.2013, 14.00-18.00 in 9.11., 12.00-17.00 v Latkovi vasi pri Preboldu.

 

Logične hiše na sejmu Dom

Logične hiše so se predstavile na 52. mednarodnem sejmu Dom, ki je potekal pretekli teden na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Letošnji utrip je zaznamovalo veliko zanimanje obiskovalcev in brezplačno strokovno arhitekturno svetovanje

Pridite po naš nasvet na sejem Dom

Sejem Dom, ki bo potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani od 12. do 17. marca, bo odlična priložnost, da pridobite strokovne nasvete našega arhitekta. Razmišljate o gradnji hiše, nadstreška, ureditvi poslovnega objekta, potrebujete projekt za grabeno dovoljenje? Vabimo vas na naš razstavni prostor v AVLO dvorane A. 

Piškotki Izdelava Aleja soft d.o.o.